Avrupa Birliği fonlarını değerlendirme, fırsatları yakalama ve projelere ortak olma yöntemlerinin anlatıldığı ?AB Fonları & Fırsatlar? konulu bir günlük seminer 30 Ekim, Cumartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) yapılacak.

Organizasyonu düzenleyen F.ONCU Danışmanlık yetkilisi Fatih Öncü, seminerin AB Fonları konusunda yeterince deneyime sahip olmayan girişimci ve proje sunmayı planlayan çalışanlara yönelik olduğu söyledi. Fatih Öncü, “Avrupa Birliği’nin 2007-2013 için ayırmış olduğu hibe diğer bir adıyla mali yardım miktarı 975 milyar Euro?nun üstünde. Günümüzde çok sayıda girişimci ve yatırımcı, STK temsilcileri fonların değerlendirilmesine yönelik bir şeyler yapmaları gerektiğinin farkında, fakat çoğunluğu ne yapacağını bilmiyor. ?AB Fonları & Fırsatlar? katılımcılara fonların değerlendirilmesine yönelik atılması gereken adımları anlatıyor, izlemeleri gereken yol ve yöntemleri aktarıyor” diye konuştu.

İTÜ Maslak yerleşkesinde bir gün sürecek seminer sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Katılımcılar AB fonlarından nasıl faydalanacaklarını öğrenirken, kimlerin bu mali desteklerden yararlanamayacakları seminerde işlenecek. KOBİ’lerin, sivil toplum kuruluşları, birlikler ile oda ve borsa temsilcilerinin yararlanacağı fonların tanıtılacağı, soru ve cevapla bilgilerin pekiştirileceği seminerde öne çıkan konuların başlıkları şöyle:

“Başvuracak kişinin veya kurumun kurumsal ve finansal kapasitesi nasıl olmalı?”, “Fon programlarının tespit edilmesi”, “Çağrıların takip edilmesi”, “Projenizin AB fonlarına uyarlanması”, “Kayıt, tanıtım ve ortaklık”, “Projelere ortak olma yöntemleri”, “Proje yazım ve detay”, “Mevcut projelerin takip edilmesi ve ortak olunması.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın