İller Bankası ile Avrupa Yatırım Bankası (AYB); belediyelere finansal kaynak ve teknik hizmet sağlamak amacıyla 150 milyon Euro tutarında bir mutabakat zaptı imzaladı. İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Altınsoy, çevre konulu küçük ve orta ölçekli belediye programlarında kullandırılacak bu kaynağın eskisi gibi “hayat kaynağı” olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.

150 milyon Euro’luk paketin tamamen belediyelerin içme suyu ve katı atık altyapısını yenilemeye ya da bu çerçevede projelendirilen yeni altyaı yatırımlarına aktarılacağını belirten İller Bankası Genel Müdürü Altınsoy, www.kobipostasi.net Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Doğan’ın soruları üzerine, Türkiye ekonomisinin güçlendiğini, uluslararası arenada da bunun teyit edildiğini ifade ederek, “Artık onlar bize şart koşamazlar. Avrupa Yatırım Bankası’ndan aldığımız bu 150 milyon Euro’luk kaynak eskisi gibi bizim için hayat öpücüğü değil. Sadece belediyelerimizin daha hızlı proje finansmanına fayda sağlayacak” dedi.

Türkiye ekonomisinin bugün çok farklı bir yere geldiğini ifade eden Altınsoy, “Mesela 10 sene öncesinde Almanya’dan kredi kullandık, o zaman onlar ne derse o oluyordu. Bizden şu makinayı alacaksınız, şu firmayla çalışacaksınız denirdi. Şimdi öyle değil, şartları biz belirliyoruz. Türkiye ekonomisi güçleniyor. Koşullar belki de İller Bankası’nı 10 sene sonra Avrupa’ya kredi veren bir bankaya dönüştürür, çünkü trent böyle devam edecek” diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın