Fleksibıl Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD), 2020?ye kadar Avrupa?nın fleksibıl ambalaj ihtiyaçlarının ana tedarik ve üretim merkez üssü haline gelmeyi hedeflediklerini açıkladı. Sektör, 2010 yılınında yüzde 7 oranında büyüme bekliyor.

Dünyada 60 milyar euroluk iş hacmine sahip olan sektörün Türkiye?deki tek temsilcisi Fleksibıl Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD), sektörün 2010 yılında yüzde 7 oranında büyüme hedeflediğini açıkladı. Teknolojik altyapısı, insan kaynakları, bilgi birikimi, kapasitesi ve kurulu sistemleri ile ürünlerini dünya pazarlarına kabul ettirmiş fleksibıl ambalaj sektörü, kapasitesinin yüzde 35?ini ihraç ediyor.  2020 senesine kadar Avrupa?nın fleksibıl ambalaj ihtiyacının ana tedarik ve üretim merkezi üssü haline gelmeyi hedefleyen sektör, ihracatının büyük bölümünü AB ülkelerine gerçekleştirmektedir. Fleksibıl ambalaj sektörü, son yıllarda yaşanmakta olan küresel kriz ortamına, hammade fiyatlarındaki oynamalara rağmen olumlu bir çizgide hedefine yürümektedir.

Gıda ambalajları, hijyenik ürünler, medikal, kozmetik ve evcil hayvan mamaları gibi diğer spesiyal gıda-dışı ürün ambalajları uygulamaları için, plastik filmler, alüminyum folyo ve kağıtların; ayrı ayrı ya da birlikte kombine edilerek işlenmesinde meydana gelen fleksibıl ambalajlar, ambalaj sanayi içinde en hızlı gelişen alt sektörler arasında yer alıyor.

Gelişen teknoloji, değişime kolay uyum sağlayan genç ve dinamik nüfus, gıda ve içecek sektöründeki değişen tüketim ihtiyaçları çerçevesinde şekillenen yeni ürün çeşitliliği ile fleksibıl ambalaj sektörünün önümüzdeki yıllarda ivme kazanarak daha hızla büyümesi ve ülke ekonomine daha fazla katma değer sağlaması bekleniyor.

2005 yılında kurulan, Fleksibıl ( Esnek ) Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD), Türk Fleksibıl Ambalaj Sanayinin tek ve en yetkin temsilcisi olma özelliğini taşıyor. Ulusal ve uluslararası platformda, tüm üyelerini temsil eden, haklarını koruyan, sektörle ilgili gelişim ve rejimlerde gündem belirleyici ve söz sahibi olan bir sektörel sivil toplum örgütü olan FASD, Türkiye’deki fleksibıl ambalaj sektörünü bir bütün olarak geliştirmek ve sektördeki üretici firmaları dünya pazarının önde gelen tedarikçileri arasına sokmak için ortamlar ve koşullar yaratmak için çalışmalar yapıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın