Fujitsu, 2010 yılının ikinci TechDay’ini (Teknoloji Günü) Münih, Almanya’da gerçekleştirdi. KOBİ’lerin sürekli değişen ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen yeni teknolojilerin tanıtıldığı etkinlikte katılımcılar Fujitsu’nun üst düzey yöneticileriyle tanışma ve onlarla birebir görüşme yapma fırsatını yakaladı.

2010 yılının ikinci Fujitsu TechDay’i (Teknoloji Günü) geçtiğimiz günlerde Münih, Almanya’da gerçekleşti. Fujitsu, KOBİ’lerin sürekli değişen ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdiği çözümleri uygulamalı olarak tanıttı. Katılımcılar üst düzey Fujitsu yöneticileriyle tanışma ve onlarla birebir görüşme fırsatını yakaladı. KOBİ’lerin ihtiyaçlarına odaklanan etkinlikte Fujitsu, eski PClerin ve laptopların ömrünü uzatmak için geliştirdiği yenilikçi teknolojileri ve birden çok kullanıcının aynı bilgisayarı paylaşmasını yeniden tanımlayan yeni PC modelini tanıttı. Katılımcılar PRIMERGY TX Sunucularını, LIFEBOOK laptopların yeni serisini ve Tablet PCleri uygulamalı olarak tanıma şansını yakaladı.

Fujitsu Türkiye Pazarlama ve Stratejik İş Ortakları Müdürü Çiğdem Atalay etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Ülkemizde de KOBİ’lerin ihtiyaçları sürekli değişiyor. Buna paralel olarak uygun fiyatlı, iş sürekliliğini sağlayabilen, ölçeklenebilir çözümler arıyorlar. Fujitsu olarak özellikle KOBİ’ler için tasarlanmış ürünlerimiz ve çözümlerimizle onlara en ileri teknolojileri sunmaya devam ediyoruz. Fujitsu TechDay ile bu ürünleri uygulamalı olarak tanıtıp, özelliklerini ve kullanım alanlarını anlattık. Bilişim sektörünün önemli etkinliklerinden biri olan Fujitsu TechDay kurumlara değer yaratan çözümleri kapsamlı bir şekilde tanıtma misyonunu üstleniyor.”

Etkinlik kapsamında Fujitsu ve iş ortakları tarafından sunulan çözümlerin KOBİ’lerin daha rekabetçi olmalarını sağladığı vurgulandı. Sanal masaüstüne her yerden, ağ bağlantısı bulunan bütün bilgisayarlardan ulaşım sağlayan Portable Zero Client ve birden fazla kullanıcının ortak bir bilgisayar kullanmasını sağlayan Share Your PC (PC’ni Paylaş) çözümlerinin tanıtımı yapıldı.

Rahat kullanılan ürünler: Portable Zero Client ve FUTRO C400 yeni ürünler arasında yer alıyor

Okullar ve KOBİ’ler için ideal çözümler sunan FUTRO C400 ince istemcisi, bütün kaynakların güçlü bir merkez PC’den kullanıcılar arasında paylaşılmasını sağlıyor. BT çalışanlarının sayısı ve deneyimleri sınırlı olan kurumları hedef alan FUTRO C400, donanım ve yönetim masraflarından tasarruf sağlarken tek ünite üzerinden 30’a kadar kullanıcıya rahat kullanım olanağı sunuyor.

Bir diğer yeni ürün olan Portable Zero Client’la her yerden ve ağ bağlantısı bulunan bütün bilgisayarlardan sanal masaüstüne ulaşım mümkün oluyor. Portable Zero Client, diğer uzaktan erişim yöntemlerine göre daha güvenli, esnek ve elverişli bir kullanım sunuyor.

KOBİ’ler için özel çözümler: PRIMERGY TX100 S2 Sunucu ve Make IT Dynamic

Kapsamlı tanıtılan çözümler arasında PRIMERGY TX100 S2 Sunucusunun Core versiyonu, “Make IT Dynamic” paketleri, Yönetilen Depolamada Anahtar Teslim Çözümler yer aldı.

PRIMERGY TX100 S2 Core Edition özellikle KOBİ’ler için tasarlanmış başlangıç seviyesi bir sunucu olarak yönetimi kolay, ekonomik bir çözüm sağlıyor. Yazılımları kendisi yükleyip ağdaki herhangi bir PC’den yönetim olanağı sunan PRIMERGY TX100 S2 Core Edition, BT’den sorumlu çalışanları bulunmayan KOBİ’lere kullanımı kolay bir çözüm sunuyor.

Fujitsu PRIMERGY x86 kule tipi sunucuları ve ETERNUS DX depolama sistemlerinin Dinamik BT Altyapıları vizyonundan ilham alan Make IT Dynamic altyapıları ise KOBİ’lere ölçeklenebilir entegre BT altyapısını tek bir pakette sunarak yatırım risklerini azaltıyor. Farklı türde bütçelere uyum sağlayan yaklaşımıyla Make IT Dynamic altyapıları KOBİ’lerin zaman ve paradan tasarruf etmelerini sağlıyor. Böylece bu kaynakları müşterilerine daha iyi hizmet vermek için kullanabiliyorlar.

Katılımcılar ürünleri uygulamalı olarak tanıdılar

Katılımcıların uygulamalı olarak tanıma şansını yakaladıkları ürünler arasında ise Zero Client, Portable Zero Client, Share Your PC ve yeni LIFEBOOK modelleri yer aldı. Kullanıcılar PRIMERGY TX Core Edition ve CELVIN Q800 NAS sunucuları ve Make IT Dynamic iş sürekliliği paketlerini de uygulamalı olarak tanıdı.

Fujitsu’nun yeni ürünleri arasında bulunan CELVIN Q800 NAS Sunucu, yerel ağa bağlı depolama birimi (Network Attached Storage – NAS) için uygun fiyatlı yedekleme ve dosya paylaşımı çözümü sunuyor. Bu yeni sistem KOBİ’lere ve ev-ofis çalışanlarına odaklanıyor. Yerel ağdaki bilgisayar ve kullanıcıların esnek ve merkezi bir şekilde bilgi paylaşmasını sağlıyor.

Fujitsu üst düzey yöneticilerinden İşyeri Sistemleri Grubu Başkan Yardımcısı Rakat Kakar ve EMEA Kurumsal Kanallar Başkan Yardımcısı ve Almanya Yönetim Direktörü Hans-Dieter Wysuwa etkinliğe konuşmacı olarak katılarak önceden randevu alan katılımcılarla birebir görüşmeler gerçekleştirdiler.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın