Yayın teknolojileri sektöründeki en son yeniliklerin sergileneceği BTEC Yayın Teknolojileri Fuarı ve Konferansı, 09-12 Aralık 2010 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Fuara, üyeleri arasında BBC ve NDTV gibi dev kamu yayıncı kuruluşlarının da yer aldığı CBA (İngiliz Milletler Topluluğu Yayıncılar Kuruluşu-Commonwealth Broadcasting Association) da katılacak.

BTEC Yayın Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’nda, CBA Başkanı Moneeza Hashmi de konuşma yapacak. Hashmi, doğu-batı arasındaki köprü görevi ile Türkiye?nin, uluslararası bir medya etkinliğine ev sahipliği yapmak için ideal lokasyonda bulunduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük kamu yayıncıları kuruluşu CBA’in Başkanı Moneeza Hashmi, 09-12 Aralık 2010 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan BTEC Yayın Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’na konuşmacı olarak katılacağını ve CBA’in de fuar katılımcısı olarak yer alacağını açıkladı. Pakistan Hum TV’nin Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdürü Hashmi, gerçekleştirilecek fuarın Türkiye’nin coğrafi konumu da göz önüne alındığında CBA olarak heyecan duyduklarını belirtti.

Analog yayıncılıktan dijitale geçiş hızlandı

Hashmi, CBA üyeleri arasında, BBC ve NDTV gibi küresel dev kamu yayıncı kuruluşlarının bulunduğuna dikkati çekti. Pek çok CBA üyesinin, ticari anlamda faaliyet gösteren, aynı zamanda izleyicilerin kamu bilgilendirme hizmetlerine olan taleplerinin farkında olan yayıncılar olduğunu ifade eden Hashmi, içeriğin önemli olduğunu, ancak medya teknolojilerinde meydana gelen dramatik gelişmelerden kaçınmanın da söz konusu olmadığını vurguladı. Moneeza Hashmi, “Üyelerimizin çoğunun analogdan dijital yayıncılığa geçiş yaptığı bu dönemde, yayıncılığın (TV ve Radyo) teknik yönleri, CBA’in çalışmalarının da merkezinde yer alıyor ve üyelere on-line teknik forumlar ile hizmet veriliyor? dedi.

En son yenilikler fuarda sergilenecek

İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek BTEC, yayın teknolojileri sektöründeki en son yenilikleri bir araya getirecek. CNR Holding kuruluşu CNR Ekspo Fuarcılık organizasyonuyla gerçekleştirilecek BTEC, 10 bin metre kare alanda 200 katılımcı firmaya ev sahipliği yapacak. Fuara, Ulaştırma Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve KOSGEB de destek veriyor.

Dünyaca ünlü isimler BTEC Konferansı’nda

BTEC, dünya çapında konuşmacılarıyla zengin bir bilgi paylaşımına da sahne olacak. Benjamin Schwarz, Momcilo Simic, Serge Ferré, Jawad   Abbasi ve Moneeza Hashmi gibi telekomünikasyon ve medyanın dünya çapında deneyimli isimleri BTEC’te yer alacak. Tunç Berkman, Serhat Özeren, Mehmet Şahpolat, Metin Salt gibi sektörün yakından tanıdığı isimlerin de konuşmacı olacağı konferansların konu başlıklarından birkaçı şöyle: ?Arap Ülkeleri ve Ortadoğu?da Telekom ve Medya Pazarı?, ?Regülsyon: Kadınlar TV’de nasıl yansıtılıyor. Farklı pazarlarda hangi regülasyonlar bulunmaktadır? İslam ülkelerine özgü bir durum var mı??

Fuar, 09-12 Aralık 2010 tarihleri arasında 10.00-19.00 saatleri aralığında gezilebilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın