Deloitte’un 31 Mayıs 2010’da tamamlanan 2009 – 2010 mali yılındaki toplam cirosunun 26,6 milyar dolar düzeyine eriştiğini ifade eden Deloitte Global CEO’su Jim Quigley, “Küresel kriz sırasında müşterilerimiz için kritik önem taşıyan alanlarda onlara katma değer yaratarak elde ettiğimiz büyüme bütün Deloitte ailesine gurur veriyor.” dedi.

Krize rağmen istikrarlı büyüme

2009’da tüm dünyada ağırlığını hissettiren küresel ekonomik krize rağmen Deloitte gelirlerini istikrarlı bir şekilde artırmaya ve bazı alanlarda güçlü bir şekilde büyümeye devam etti. 2009 – 2010 mali yılında Deloitte üye firmalarının toplam gelirleri dolar kurunda yüzde 1,8 oranında arttı. 2005 – 2010 döneminde üye firmaların toplam gelirlerinde yine dolar kurunda artış ise yüzde 7,8’i buldu.

Deloitte üye firmaları bazı alanlardaki işlerini son derece güçlü bir şekilde büyüttü. Geçen mali yılda Deloitte’un danışmanlık gelirleri yüzde 15, strateji ve operasyon hizmetleri yüzde 19, teknoloji hizmetleri yüzde 33, kamu sektörü hizmetleri ise yüzde 38 oranında büyüdü. Deloitte Asya Pasifik bölgesinde gelirlerini yüzde 9 oranında artırırken, Amerika kıtasında yüzde 4, Brezilya’da yüzde 20’den fazla, Ortadoğu bölgesinde ise yüzde 15 yükseltti. Deloitte’un güçlü performansında kaliteye verdiği önemin yanı sıra en iyi profesyonellerle çalışması ve insan kaynaklarını sürekli geliştirmesi önemli rol oynuyor. Deloitte, 2005’ten bu yana başta Çin ve Hindistan olmak üzere, kritik önem taşıyan ve gelişen pazarlarda büyümek için 500 milyon dolar düzeyinde yatırım yaptı. Çin?deki uzman kadrolarını 8000?e Hindistan?daki uzman sayısını 14 bine ulaştıran Deloitte?un küresel olarak sahip olduğu uzman sayısı ise 170 bini geçmiş durumda. Deloitte’un temel iş alanlarının oluşturduğu zengin yelpaze kuruluşun pazardaki geçici küçülmelerden fazla etkilenmeden dengeli bir şekilde büyümesini kolaylaştırıyor.

“As One” stratejisi ile bütün ülkelerde aynı yüksek kalitede hizmet

Deloitte en yüksek hizmet kalitesini tüm ülkelere aynı şekilde sunabilmek için “As One” stratejisini uygulamaya koydu. Bu strateji, Deloitte’un küresel örgütlenmesine en yüksek düzeyde kaliteli hizmetleri tüm ülkelere yaygınlaştırma olanağı sağlarken, üye şirketlerin pazara odaklı ve hesap verebilir olma özelliklerini güçlendiriyor. Açıklanan rakamları değerlendiren Deloitte Global CEO’su Jim Quigley şunları söyledi:

“Küresel kriz sırasında müşterilerimiz için kritik önem taşıyan alanlarda onlara katma değer yaratarak elde ettiğimiz büyüme hepimize gurur vermiştir. Ben de, son yılların ağır ekonomik koşullarında müşterilerine en kaliteli hizmeti sunmaya odaklanan Deloitte üye firmaları ile gurur duyuyorum. Ekonomik kriz iş dünyasının ve ekonominin haritasını yeniden çizdi. Değişim zamanları hem Deloitte hem de müşterileri için yeni fırsatlar anlamına geliyor. As One stratejimizi uygulamaya koymak için en doğru zamanı seçtiğimize inanıyorum. Bu sayede bütün kaynaklarımızı müşterilerimizin hizmetine sunarak, onların pazarın yeni gerçeklerine uyum sağlamalarına yardımcı olacağız. Kaliteden hiç ödün vermeden, müşterilerimize değer yaratarak ve insan kaynaklarımızı geliştirerek büyümeye devam edeceğiz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın