Dünya Verimlilik Kongrelerinin 16?ncısı 2-5 Kasım 2010 tarihleri arasında 2010 Avrupa Verimlilik Konferansı ile birlikte Antalya Belek?te gerçekleştirilecek.

Tarihinde ilk kez Avrupa Verimlilik Konferansı ile birlikte gerçekleştirilecek olan Dünya Verimlilik Kongresi, Dünya Verimlilik Bilimi Konfederasyonu (WCPS), Avrupa Ulusal Verimlilik Merkezleri Birliği (EANPC) ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Milli Prodüktivite Merkezi?nin (MPM) ortak organizasyonuyla düzenleniyor. Kongre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde gerçekleştiriliyor.

Yeni yönelimlerin eşliğinde verimlilik

Kongrenin ana teması: ?Yeni Yönelimlerin Eşiğinde Verimlilik: Toplumsal, Ekonomik ve Çevresel Sorumluluğa Sahip Bir Dünya Yaratmak? olarak belirlendi.

Dünyamızın yaşadığı 2008 küresel ekonomik krizi ve küresel iklim değişikliği de dâhil olmak üzere, son yıllarda karşı karşıya kaldığı sorunlarla başedebilmek ve tüm alanlarda sosyal, ekonomik ve çevresel sorumluluğu güçlendirebilmek için sadece verimlilik artışlarında bir sıçrama yaratmanın değil, aynı zamanda verimliliği farklı biçimlerde değerlendirmenin de gerekliliği ortaya çıktı. Kongrede, sürdürülebilir verimlilik artışının yeni verimlilik yaklaşımlarıyla nasıl sağlanabileceği yanı sıra özellikle krizleri aşmak konusunda verimliliğin rolü tartışılacak.

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör üst düzey temsilcileri ve yöneticileri, verimlilik merkezleri ve verimlilik alanındaki uzmanlar deneyimlerini, yeni stratejilerini, politika önerilerini bu kongrede paylaşacaklar. Bu paylaşım, yakın gelecekte yeni işbirliği fırsatları yaratacak, farklı gruplar arasında anlamlı etkileşimlerin oluşmasına ve ülkeler, örgütler ve bireyler arasında yeni ortaklıkların kurulmasına zemin oluşturacak.

Verimlilik bilimindeki yeni bakış açılarını tanıma fırsatı

16. Dünya Verimlilik Kongresi ve Avrupa Verimlilik Konferansı; tüm kesimlerin temsilcilerinin bir araya gelerek sosyal, çevresel ve ekonomik verimlilik artışlarının gerçekleştirilmesini sağlamak üzere öngörülerini çözümlere dönüştürecekleri etkileşimli bir platform da olacak. Dünya gündemindeki tüm temel verimlilik konuları kongrede ele alınarak katılımcılara verimlilik bilimi konusunda bilgilerini güncelleme, yeni bakış açıları edinme fırsatı tanımış olacak.

Kongrenin tarafları olan Dünya Verimlilik Bilimi Konfederasyonu (WCPS), Avrupa Ulusal Verimlilik Merkezleri Birliği (EANPC) ve Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) ile iş dünyası, kamu kuruluşları, verimlilik merkezleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarını aynı masada buluşturarak toplumsal, ekonomik ve çevresel verimlilikle ilgili gelişmelerin, görüşlerin, kavramların, yeni fikirlerin, örnek olayların, iş modellerinin tartışılmasını, deneyimlerin paylaşılmasını, işbirliklerinin oluşturulmasını sağlayacaklar.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın