Yazılım sektörünü uluslararası bir organizasyonla bir araya getirecek olan Bilgi Yönetimi ve İş Çözümleri Yazılım Uzmanlık Fuarı Onlysoft 2010 Fuarı için Tureks Uluslararası Fuarcılık ile YASAD ? Yazılım Sanayicileri Derneği arasında işbirliği kararı alındı.

Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezinde, 09?12 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan ?Onlysoft 2010? Fuarı kapsamında iki gün sürecek yoğun bir konferans ve panel programıda yer alıyor.

Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı Şerif Acar Beykoz; Onlysoft Fuarı’nın; sektörünün giderek artan iş hacmine, firmaların iç ve dış pazardaki varlıklarının gelişimine katkı sağlayacağı; sektörde yer alan ve her geçen gün katılan birçok firmanın ortak bir buluşma noktası olacağını belirtti.

Fuarla sağlanan bu birlikteliğin, sektörün büyüklüğünün altını çizeceği ve yazılım konusunda dünyanın dikkatini çekmemizi sağlayacağını da ifade eden Beykoz, “Bugün birçok Avrupa ülkesinde, ABD, Çin ve Japonya?da yazılım konusunda büyük ve başarılı fuarların düzenlendiğini, Türk yazılım sektörü ve Türkiye ekonomisinin ise böyle bir organizasyona artık ev sahipliği yapması gerekir” diye konuştu.

Beykoz, YASAD olarak böyle bir organizasyonun yazılım sektörüne, tüm iş dünyasına ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı inancıyla Onlysoft Organizasyonunu destekleme ve işbirliği kararı aldıklarını belirtti.

Geniş bir kesime seslenecek

Tureks Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan ise YASAD üyesi firmaların katılımı için çok cazip seçenekler oluşturuklarını ve desteği kesinleşen sektördeki diğer bilişim dernekleri üyeleri için de aynı uygulamayı geçekleştireceklerini belirtti. İSO 500 listesinde yer alan büyük sanayi kuruluşlarından; en küçük ölçekli işletmeden; KOBİ’lere; kamu sektöründe sağlık ve eğitim kuruluşlarına kadar oldukça geniş bir yelpazeye hitap eden fuara, Türkiye ve dünyanın dört bir tarafından sektör profesyonelleri ve karar vericilerin ziyaretini beklediklerini ifade Aslan; organizasyonun bu yılki hedefinin ülke genelinden 30 bin profesyonel olduğunu ve bu rakamın yüzde 5’lik bölümünün Avrupa, ABD, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerinden geleceğini dile getirdi.

Büyük ölçekli kurumsal çözümlerin yanı sıra ekonominin dinamik unsurları KOBİ’leri hedefleyen ve KOBİ’lerde gelişim için bilişim kavramının altını çizen ve başarı hikâyeleri ile örneklendirilen etkinliklere de organizasyon?da yer vereceklerini belirten Aslan, “Onlysoft, KOBİ’lerde bilişim bilincinin gelişmesine önemli oranda katkı sağlayan bir organizasyon olacaktır” dedi.



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın