İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı  Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu,  SEALS  Amerikan Hukuk Fakülteleri Birliği “Uluslararası Komitesi” üyeliğine seçildi.

Konuyla ilgili olarak İKV’den yapılan açıklama şöyle:

Amerikan Hukuk Fakülteleri Birliği yıllık genel kurul toplantıları 30 Temmuz – 5 Ağustos 2011 tarihleri arasında, üçyüzden fazla hukuk fakültesinden bine yakın öğretim üyesinin katılımı ile Palm Beach, Florida’da gerçekleştiriliyor. Genel Kurul?da ABD’de hukuk alanında son gelişmeler, Yüksek Mahkemenin son içtihatları ve hukuk fakültelerini ilgilendiren sorunlar seminer, panel ve konferanslarda ele alınıyor.
Geçtiğimiz yıl West Palm Beach’de gerçekleştirilen toplantıda Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu da bir tebliğ sunmuştu.
Halen devam etmekte olan (ve kendisinin katılmadığı) Genel Kurulun dünkü oturumunda Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu’nun “Uluslararası Komite” ye davet edilmesi kararlaştırıldı.  Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu, SEALS “International Committee” ye ABD dışından seçilen ilk hukukçu oluyor. Kabaalioğlu, daha önce ABA Amerikan Barolar Birliği Eğitim Komitesinde de görev almıştı.
Geçtiğimiz Şubat ayında Slovenya’da yapılan Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği  ELFA (European Law Faculties Association) Genel Kurulu’nda   ELFA Yönetim Kurulu  Başkan Yardımcılığına seçilen Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı,  IÜHF ni bitirdikten sonra Columbia ve Brüksel Üniversitelerinde iki hukuk masteri yaptı.
Pennsylvania Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Floransa’da Avrupa Üniversite Enstitüsü’nde birer yıl görev alan Kabaalioğlu, 1984/85 akademik yılında Virginia Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Fulbright profesörü olarak bulundu.
AB Komisyonu tarafından Jean Monnet profesör olarak seçilen Kabaalioğlu, 2002 yılından bu yana Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığını ve  İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın