İş sağlığı, emniyet ve çevre konularını şirket kültürü olarak benimseyen  Shell & Turcas Petrol A.Ş., ?Sıfır Kaza? hedefi doğrultusunda,  ağır koşullarda çalışan tanker sürücüleri  kadar;  en büyük destekçileri olan eşlerine de sürüş emniyeti eğitimi veriyor. Eğitimlerde kadınların; tanker sürücüsü olan eşleriyle empati yoluyla; zorlu çalışma koşulları,  riskli durumlar ve dikkatli bir sürücünün uyması gereken kurallar konusunda bilinçlendirilmeleri ve eşlerine destek olma konusunda duyarlılıklarının artırılması amaçlanıyor.

Kaza riskinin ortadan kaldırılmasında; seyahat öncesi ideal dinlenme koşullarının yaratılmasının önemli olduğuna inanan Shell yetkilileri, İzmit?te yaşayan tanker sürücüsü eşlerine sürüş emniyeti eğitimi verdi. Shell & Turcas Petrol A. Ş.  İşçi Sağlığı Emniyet Çevre Müdürü Hülya İnci Dinçer tarafından verilen ve 57 sürücü eşinin katıldığı eğitimde;

? Ağustos?ta başlayacak olan Ramazan ayı boyunca yanlış beslenme, yorgunluk ve uykusuzluk gibi faktörlerin sürüş esnasında yaratabileceği riskler,

? sürüş emniyeti,

? eşlerin birbirlerine ne şekilde destek olabileceği,

? özel hayatlarında daha sağlıklı ve emniyetli bir yaşam sürmek ile ilgili temel bilgiler gibi sürücü eşlerini bilinçlendirmeye yönelik konular ele alındı. Bu uygulama, sektörde tek olma özelliği taşıyor.

Shell & Turcas Petrol A. Ş.  Emniyet, Çevre ve Sağlık Müdürü Hülya İnci Dinçer eğitim programı ile ilgili yaptığı açıklamada; şirket olarak genel müdürlükte ya da sahada çalışan elemanları kadar ailelerinin de sağlık, emniyet ve eğitim gibi ihtiyaçlarına önem verdiklerini belirtti. Dinçer; ?Saatlerinin büyük bir bölümü yollarda geçen tanker sürücülerimiz, emniyetli bir sürüşe evde hazırlanmaya başlıyorlar. Uyku, beslenme ve moral desteği onlar için büyük önem taşıyor. Bu desteği aldıkları kaynak olan eşlerinin bilinçli bir şekilde sürücülerin yanında varlık göstermesi,  onları uzun yola evde hazırlamaları için bu eğitim programlarını 2006 yılından beri düzenliyoruz. Sürücülerden bu konuda çok olumlu geri dönüşler alıyoruz? dedi.

İlki 2006 yılında yapılan ve bugüne kadar İstanbul, Kocaeli, Antalya, İzmir, Mersin, Trabzon, Kırıkkale, Aydın, Edirne illerinde gerçekleştirilen 20?ye yakın eğitimde, 300?den fazla kadına ulaşılarak, tanker sürücüsü olan eşlerine nasıl daha çok destek olabilecekleri konusunda bilgi verildi. Video gösterimleriyle zenginleşen eğitimde sürücü eşlerine, kendi özel hayatlarında uygulayabilecekleri ev içi emniyeti konusunda da bilgilendirme yapıldı. Sürücü eşleri eğitimden memnun ayrıldı

Eğitime katılan kadınlar, eğitim sayesinde eşlerinin yaptığı işle ilgili zorlukları daha iyi algıladıklarını ve bu sayede kendilerine her alanda daha fazla destek olacaklarını belirttiler.



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın