Eğitim, bilim, kültür ve sanat alanlarında pek çok projeye imza atan British Council (İngiltere Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı), Türkiye’deki 70. yılını kutluyor. Bu çerçevede bir takım projeler gerçekleştiren British Council’in gerçekleştirdiği projelerden biri de iklim değişikliği ile ilgili sorunlara dikkat çeken Challenge Europe ? İklim Savunucuları? projesi. Projenin Türkiye ayağında, gönüllü iklim savunucularının çabaları ile hayat bulan ?İklim Değişikliğini Yakala? fotoğraf yarışması için başvurular kabul edilmeye başlandı. Yarışma ile Türkiye?de iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak hedefleniyor. 18 yaşın üzerindeki herkesin katılabildiği yarışmanın basın tanıtımı 11 Haziran’da yapıldı, başvurular ise 15 Haziran tarihinde başladı. 15 Ağustos 2010 tarihine kadar sürecek başvurularda kabul edilen fotoğraflar, seçkin bir juri tarafından değerlendirilecek.

İklim değişikliğine duyarlılıkları ile dikkat çeken yarışma jurisi; gazeteci ve fotoğrafçı Coşkun Aral, oyuncu Arzu Balkan, oyuncu Yetkin Dikinciler, akademisyen Tolga Hepdinçler, oyuncu Tamer Karadağlı, Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane,  yönetmen Ümit Ünal, fotoğrafçı Serkan Şedele ile National Geographic Dergisi Fotoğraf Editörü Kemal Nuraydın, Hurriyet.com.tr Kültür-Sanat Editörü Deniz Öner ve British Council Benim Kentim Sanat Projesi Yönetmeni Esra Sarıgedik’ten oluşuyor.

British Council özel jürisinin iki ayrı kategoride yapacağı (serbest ve dijital kurgusal) değerlendirilmesinde birinci olan yarışmacılara 1500 TL, ikincilere 1000 TL, üçüncülere ise 750 TL miktarında para ödülü verilecek. Ayrıca Hurriyet.com.tr Kültür Sanat, sayfasında halk jürisinin birinci seçtiği yarışmacıyı Canon EOS 450D marka fotoğraf makinesi ile ödüllendirecek. Yarışmada dereceye girenler, Eylül 2010?da düzenlenecek olan ödül töreni ile ödüllerini jüri üyelerinin elinden alacaklar. Yarışma finalinin ardından tüm bu fotoğraflar bir sergi haline getirilecek ve sergi Türkiye turuna başlayacak.

“İklim Değişikliğini Yakala” fotoğraf yarışmasına katılan fotoğraflar aynı zamanda, 23 Ağustos ? 6 Eylül arasında, Hürriyet.com.tr üzerinden yapılacak olan halk oylaması ile milyonların beğenisine sunulacak.

İklim değişikliğinin Türkiye?deki etkilerini yakalayıp ödüller kazanmak ve fotoğraflarlarını milyonlar ile paylaşmak isteyen 18 yaşının üzerindeki herkes www.britishcouncil.org.tr adresinden yarışmaya katılabilir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın