Bilişim ve teknolojinin insanlık için yarattığı değeri ele alan ilk kitap yayımlandı. Dr. Fuat Alican’ın yazdığı Yol isimli kitapta, bilişim teknolojilerinin gündelik yaşama, insanlığın gelişimine ve ülkelerin kalkınmasına yaptığı etki öyküsel bir dille aktarılıyor. Tüm bilgisayar kullanıcılarının içinde kendilerine yönelik mesajlar bulabilecekleri Yol, 9 Haziran 2010 itibariyle raflarda yerini alıyor.

Halen Orta Amerika Bilimsel Araştırma ve Eğitim Merkezi (CIFOCICA) Başkan Yardımcısı olan, Türkiye’de yayımlanmış bilişim sektöründeki araştırmalarıyla da tanınan Dr. Fuat Alicanın kaleme aldığı Yol, 8 Haziran 2010’da, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Yol’u bilişimle kesişen herkesin, diğer bir deyişle tüm bilgisayar kullanıcılarının içinde kendileri için bir şeyler bulabilecekleri kitap, bilişimin insanlık için değerini inceliyor. Okuyucuları renkli bir bilişim yolculuğuna davet eden kitapta, teknik konulara değinilmeksizin, bilişimin insanlığa katkıları öykü tadında aktarılıyor.

Dr. Fuat Alican, teknolojinin insan tarafından yapıldığını ve insanlık için yapılması gerektiğini vurgulamak amacıyla kaleme aldığı kitabında, gerçek bir bilişim öyküsüne de yer veriyor. Uzun soluklu bir araştırma sürecinin ardından, 11 farklı ülkede elde ettiği bulguları Yol kitabında birleştiren Alican, gerçek bir öykü aktarmak üzere İzmir’den dünyaya açılan Netsis ekibiyle yaptığı bire bir görüşmelere de yer ayırdı.

Teknolojiyi okuyucuyu sıkmadan, ürkütmeden ele alan, alışılagelmişin dışındaki tarzıyla dikkat çeken Yol’un yazımı bir yılda tamamlandı.

Kitabın okurlara tanıtıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Kitapta başarılı bir Türk bilişimcisi ve girişimcisi olan Murat Ihlamur’un neyi nasıl başardığı örnek olarak anlatılıyor. Böyle bir kitabın eksikliğini Türkçe’de hep duymuştum” dedi.

Eczacıbaşı’nın ardından, Everest’e tırmanan ilk Türk dağcı Nasuh Mahruki kürsüye geldi. Mahruki; “Bilişimin hayatıma sunduklarından sonuna kadar yararlanıyorum. Ve bilişimin temas ettiği her noktada başarıyı artıran bir çarpan etkisi bulunduğunu hep gözlemliyorum” diye konuştu.

Yazar Dr. Alican ise şunları söyledi: “Bu kitaba zamanımın büyük çoğunu ayırarak hazırlandım. Aradığım laboratuara ise, Netsis ve Murat Ihlamur sayesinde ulaştım. Genelde kitaplar genelden yola çıkılarak yazılır. Oysa bu kitapta ben somut bir örnekten yola çıkmayı seçtim. Değişime uymak kadar katkıda bulunmak ve bilinçlenmek herkes için önemli. Yol, bu bilinci keyifli bir biçimde sağlıyor. Çünkü bilişimi, birçoğumuzun bildiği, yaşadığı, kendinden bir şeyler bulabileceği hikayelerle harmanlayarak anlatıyor.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın