Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Aset İsekeşev?i ağırladı.

Büyükekşi, ?Kazakistan ile1.8 milyar dolar olan dış ticaret hacmini, önce 5 sonra da 10 milyar dolara çıkartmak istiyoruz? dedi.

İsekeşev ise ?Kazakistan, hammadde zenginliği, ucuz enerji imkanı ve değişen yatırım politikalarıyla Türkiye için büyük fırsatlar sunuyor? diye konuştu.

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Aset İsekeşev ve beraberindeki işadamı heyeti, ticari anlaşmalarda bulunmak ve her iki ülkedeki yatırım faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla TİM?i ziyaret etti.  Ticari ikili görüşmelerin ardından yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar anlatıldı.

TİM Başkanı Büyükekşi, 24-26 mayıs tarihlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte oldukça kalabalık bir işadamı kafilesinin Kazakistan?ı ziyaret edeceğini hatırlatarak, ?Kazakistan ile1.8 milyar dolar olan dış ticaret hacmini, önce 5 sonra da 10 milyar dolara çıkartmak istiyoruz? dedi.

İsekeşev ise konuşmasında, Kazakistan?da Türk firmaların özellikle inşaat alanında çok büyük projelere imza attığını belirtti. Devlet politikası olarak yatırım yapmak isteyen yabancı sermayeye büyük kolaylıklar sağladıklarını anlatan İsekeşev, ?Kazakistan, hammadde zenginliği, ucuz enerji imkanı ve değişen yatırım politikalarıyla Türkiye için büyük fırsatlar sunuyor? diye konuştu. İsekeşev, yaklaşık 400 ayrı iş kolunda vergileri kaldırdıklarını ve ülkeye yatırım için sokulacak makinelerden de vergi almadıklarını hatırlatarak, halihazırda 80 yeni projenin Türk işadamlarından teklif beklediğini söyledi. İsekeşev son olarak, iki ülke arasında ortak çalışma grubu oluşturulacağını da sözlerine ekledi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın