Bosch Güvenlik Sistemleri, IP Video ürün yelpazesinin ONVIF teknik özelliklerine tam olarak uymasını sağlayan cihaz yazılımının yeni sürümünü (Firmware 4,1) pazara sundu. 4,1 sürümü, Bosch Dinion IP, FlexiDome IP, Extreme Serisi IP ve AutoDome IP kameraların yanı sıra, IP 200 serisi kameralar ve VideoJetX serisi, VIP X1600 çok-kanallı video kodlayıcı ve kod çözücüler için de geçerli. Bu ürünlerden herhangi birini kullanan kullanıcılar, ürünlerini Firmware 4,1 ile ücretsiz olarak güncelleyip, bu ürünleri ONVIF uyumlu hale getirebilecekler.

>> Tam uyumlu olma özelliği sayesinde diğer üreticilerin ONVIF uyumlu ürünleriyle birlikte çalışabilme.

>> Müşteriler ve sistem kurulumu yapanlar için geniş esneklik ve daha fazla seçim özgürlüğü.

Bosch, network video ürünleri için tüm dünyada geçerli olacak bir ara yüz standardı oluşturmak amacıyla kurulan ONVIF forumunun kurucu üyelerinden biri. Tüm şirket ve kuruluşlara açık olan forum, farklı üreticilerin ürettiği network video ürünlerinin birbirleriyle uyumlu çalışabilmelerini sağlayabilmek için, birbirleri arasındaki iletişimi standartlaştırmayı amaçlıyor. Temmuz 2009?ta kullanıma hazır hale getirilen standart ile, her IP network video ürünü bir ONVIF ara yüzüne sahip olacak ve bu ara yüz sayesinde ürünler birbirleriyle bir IP network üzerinden iletişime geçebilecek. Standart, kurulumcu ve sistem entegratörleri için, kolay kurulum ve geniş ürün seçim özgürlüğü anlamına gelirken; müşteriler için, daha fazla esneklik ve çok daha fazla seçim özgürlüğü anlamına geliyor.

Firmware 4.1, aynı zamanda kurulum kolaylığı sağlayan aralarında Dinion kameralarda geçerli olan UPnP (Universal Plug & Play) evrensel tak-çalıştır işlevi ve Bilinx desteğinin de bulunduğu yeni özelliklere de sahip. Bilinx özelliği ile analog kameraların menülerine artık kolayca erişilebiliyor ve ayarlar analog kameranın bağlı olduğu IP Video kodlayıcının web ara yüzü sayesinde IP network üzerinden kolayca yapılabiliyor.

Yeni sürüm ile birlikte gelen diğer özellikler ise, izlenen görüntüde seçilen bir bölgenin (örneğin bir binadaki pencere) gizliliğini korumak amacıyla gri renge boyanması anlamına gelen gizlilik maskelemesi ve Yönetim yazılımı olan BVIP (Bosch Video over IP) Lite Suite yazılımına eklenen yerel video klip kaydetme özelliği. Bu özellik sayesinde, seçilen görüntüleri bir bilgisayara kaydetmek (export) için artık lisans gerekmiyor.

Bosch IP video ürünlerini kullanan kullanıcılar, Bosch?un web sitesinden ücretsiz olarak Firmware 4.1 cihaz yazılımını indirip, ürünlerini güncelleyebilirler. Söz konusu ürünleri yeni satın alan kullanıcılara ise, Firmware 4,1 ürünlerin üzerinde yüklü olarak gelecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın